KONTAKTA OSS

Ryggläkare

På Vegatus har vi ett team bestående av två mycket erfarna läkare med inriktning på ryggar och smärttillstånd. Kombinationen av dem gör att Vegatus blir en av Stockholms bästa privata klinker för ryggproblem.

Vill du boka tid hos oss så ring på 08-122 000 20 eller mejla info@vegatus.se

Kombinerade specialistläkare gör ett starkt team

De allra flesta ryggsjukdomar ska inte opereras utan behandlas med medicin och sjukgymnastik. Det är speciellt värdefullt att Margareta Wågström som nyligen börjat hos oss har en stor erfarenhet av den medicinska behandlingen av ryggsjukdomar och även av smärttillstånd i allmänhet.

Om man tex har en utstrålande smärta i ryggen så är det inte nödvändigtvis ett diskbråck utan kan vara någon av 5-6 andra vanliga orsaker till utstrålande smärta ner i ett ben eller lokalt i ryggen. Om man inte uteslutit dessa så ska man inte operera patienten. dessa diagnoser kan behandlas med sjukgymnastik eller ibland med injektioner så att patienterna blir bra.

Samma problem har man när det gäller smärtot från halsryggen. Utstrålande smärtor i armarna, yrselm illamående och huvudvärk kan behandlas med gott resultat med olika icke kirurgiska metoder som sjukgymnastik, injektioner, TNS, akupunktur, mental träning och erbonomi.

Vegatus grundare Jörgen Boethius har neurokirurgi som sin grundspecialitet och har opererat ett stort antal patienter med diskbråck och andra ryggsjukdomar. Det är alltid bra att ha en erfaren ryggkirurg som är verksam på en läkarmottagning eftersom ryggsjukdomar är så vanliga och eftersom man mycket ofta vill veta om det rör sig om en sjukdom som skall opereras eller inte.

Det är inte helt vanligt att samma mottagning har en god både medicinsk och kirurgisk ”ryggkompetens” och vi är övertygade att kombinationen kommer att göra att vi kan bedöma och behandla ryggsjukdomar på ett heltäckande sätt. Med tanke på att man ibland kan få vänta upp mot 6 månader på en ryggkirurgisk bedömning så tror vi också att vår heltäckande kombinerade kompetens kan ge många extra fördelar för våra patienter.

Operation eller inte?

Kirurgisk behandling av ryggsjukdomar skall användas i de fall där ett diskbråck trycker mot en nerv och förorsakar smärta och neurologiska bortfallssymptom. Man kan behöva operera ca 15-20 % av de diskbråck som sitter i ländryggen. Det brukar ta ca 6 månader innan man kan se om trycket mot nerven kommer att minska. Om detta inte sker får man inte vänta för länge med operation eftersom man då kan få bestående skador. Förutom diskbråck kan man också behöva operera patienter med instabilitet i ryggen eller patienter med tumörer i som ligger intill ryggmärgen.

Den medicinska behandlingen kan användas för alla fall av ryggsjukdom som inte skall opereras. Det gäller här att använda en kombination av medicin och fysioterapi och men brukar behöva utforma behandlingen speciellt för varje patient.

Hur går det till?

Du ringer till oss på 08-12 22 56 22 eller mejla info@vegatus.se och beställer en tid. Vi försöker ordna en tid så fort som möjligt och lite beroende på vilken läkare man behöver gå till så får du tid hos specialist inom en vecka eller två.

Öppettider läkarmottagningen:

Telefonbokningen är öppen kl 9.00 – 15.00

Hur betalar man?

Varje läkarbesök betalas vid besöket antingen med kort eller via faktura. Priset för läkarkonsultation är 1 700 kronor. Behöver vi göra nya röntgenundersökningar så tillkommer en kostnad för det, vanligen mellan 1 000 – 2 000 kronor. Uppföljande läkarbesök kostar 1 500 kronor.

Vill du veta mer?

Boka tid på 08-122 000 20 eller mejla info@vegatus.se