Om Vegatus – Läkarhuset som ger

Vår kunskapsgrund – garanten för riktigt bra patienthantering

Hos oss på Vegatus så kommer du enbart att möta framstående och erfarna läkare som vill skifta fokus från reaktiv till proaktiv patienthantering.
Från dagens sätt att behandla allvarliga sjukdomar först då patienten söker för sina symptom, till att istället aktivt leta efter tidiga tecken på sjukdom.
Vilket gör att du som kund får ett helt annat fokus av våra läkare när du kommer i kontakt med oss.
Våra arbetsmetoder genom att använda preventiva undersökningar gör att vi hittar både tidiga tecken på sjukdom och kan samtidigt snabbt sätta in rätt åtgärder innan patienten själv känt av några symptom. Vi ser helt enkelt till att vara din garant för din egen hälsa med aktiv läkarhjälp.

Vi letar efter allvarliga sjukdomar

Vegatus letar efter sjukdomar som cancer och hjärt-kärlsjukdomar.
Sjukdomar som kan upptäckas innan de ger symptom – då man vet vad man letar efter och har tillräcklig klinisk kunskap för att lägga det pussel som leder till sjukdomsmisstanke.
Att kunna bestämma diagnos före symptom är vår målsättning.

Grunder och principer

Vi vill göra livet långt, innehållsrikt, fruktbart och friskt.

Ett sätt som vi använder för att uppnå detta mål är att hindra onödiga sjukdomar att utvecklas. Exempel på sådana sjukdomar är diabetes typ 2, cancer och struma.
Vi är främst inriktade på sjukdomar som är vanliga, farliga och botbara och som inte ger några symptom förrän efter att tillräckligt lång tid förflutit. För dessa sjukdomar gäller att man måste göra en laboratorie- eller röntgenundersökning för att upptäcka dem. Det går inte att vänta på att man skall bli sjuk och få symptom utan man måste undersöka patienter som är symptomfria och tillsynes friska.

Hälsoundersökning ger tidig varning

Metoden som vi använder är återkommande hälsoundersökningar av symptomfria människor som ger tidiga varningar om farliga sjukdomar håller på att utvecklas. Då kan man ibland göra ändringar i livsstil eller annat som kan göra att sjukdomen inte utvecklas över huvud taget. För andra typer av sjukdomar kan man sätta in en tidig behandling som kan göra att utfallet blir mycket bättre.

Tidig upptäck gör att behandling kan sättas in tidigt

De flesta typer av cancer utvecklas långsamt och tar många år på sig att bli maligna, dvs elakartade och farliga. Även mycket farliga sorters cancer tar vanligen flera år innan de blir maligna. Under denna tid så har vi möjlighet att finna dem. Ju tidigare cancer diagnosticeras desto bättre blir utfallet vid behandling. Med Vegatus hälsoundersökningar har man möjlighet att komma till behandling flera år tidigare än om man avvaktar till dess man får symptom.
Hjärt-kärlsjukdomar är i de flesta fall livsstilssjukdomar. Många av dem som utvecklar prediabetes, som är ett förstadium till andra typer av hjärt-kärlsjukdomar, vet inte om att de lever i riskzonen för att få en kronisk och dödlig sjukdom. Genom att så tidigt som möjligt få kunskap om risker så ökar man chanserna för att kunna stoppa sjukdom.

Läs mer ›

Faktakollen

Vegatus läkare och personal

På Vegatus läkarmottagning arbetar flera olika läkare med olika specialiteter. Vår målsättning är att då du gör våra hälsoundersökningar även ska få en specialist inom ditt problemområde. Kontakta oss ifall du vill jobba hos oss.

Vi har specialister knutna till oss inom tex internmedicin, kardiologi, kronisk smärta, psykiatri, ryggproblem, företagsläkare mfl.
Vi remitterar vid behov till läkare ansluten till sjukkassan.

Elena Sandgren

Elena Sandgren
Specialist inom allmänmedicin

Specialist inom allmänmedicin och har disputerat inom rättsmedicin i Ukraina.

08/122 000 20

info@vegatus.se

Victoria BoëthiusVerkställande direktör

Victoria Boëthius
Verkställande direktör

Som driven entreprenör ansvarar Victoria Boëthius för verksamhetens långsiktiga utveckling och samarbetspartners.

08/122 000 22

victoria.boethius@vegatus.se

Margareta WåströmSpecialist inom allmänmedicin, smärtlindring etc

Margareta Wåström
Specialist inom allmänmedicin, smärtlindring etc

Specialist inom internmedicin, smärtlindring, geriatrik, yrkesmedicin etc

08/122 000 20

info@vegatus.se

Mia Sund CarlstenKontorsansvarig

Mia Sund Carlsten
Kontorsansvarig

Kontaktperson för läkare och patienter samt kontorsansvarig på Vegatus.

08/122 000 23

mia.sund@vegatus.se

Maria SandAdminstration

Maria Sand
Adminstration

Administration och kontaktperson företagshälsovård

08/122 000 24

maria.sand@vegatus.se

Våra paket