Nyhet! Antigentester

Antigentestet är en ny snabb testmetod för covid-19. Testet visar om du har en pågående infektion med covid-19. Testmetoden är, precis som PCR-testet, ett näsprov. Antigentestet analyseras direkt av provtagningspersonal och resultatet är klart efter cirka 15 minuter.

Observera att personer med symtom INTE testas. Antigentestet är till för att påvisa friskhet och används inte när man har aktiva symtom. Personer med symtom hänvisas till 1177 Vårdguiden.

Vegatus utför nu de nya antigentesterna. Och vi ser att de kan bli en effektiv hälsostrategisk metod för många företag. Anledningen till det är att de enkelt och snabbt kan hjälpa till att minska smittspridning på företaget. En viktig del i det arbetet är att säkerställa smittfri personal på arbetsplatsen. I vissa fall kan en regelbunden testning av personal vara berättigad.

Det här är antigentest

Testet tas via ett näsprov och påvisar ett specifikt protein som utgör en del av virusets kapsel. Antigentestet har en hög träffsäkerhet men är inte lika exakt som ett PCR-test. Testerna används mer och mer i Europa. I Sverige krävs att det är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som både tar testet och läser av svaret. I de fall testet visar på en covid-19 infektion behöver det kompletteras med ett PCR-test. Läs mer om PCR test här.  Observera att ett antigentest, med ett par undantag, inte är tillräckligt som grund för ett läkarintyg inför utlandsresa.

Fördelen med snabbaantigentest

  • Du får snabbt svar på, och kan utesluta, att företagets personal eller besökare har en pågående, men symptomfri, infektion av covid-19.
  • Snabbt och enkelt att testa personal inför till exempel event, personalsammankomster, efter resor eller efter en tids hemarbete.
  • Check efter förkylning och luftvägsinfektioner inför återgång i arbete
  • Testa medarbetare som är konsulter och utför uppdrag hos kund. Signalerar kvalitet och omtänksamhet.

Vi gör antigentester på ditt företag

En av våra sjuksköterskor sköter testningen och analyserar svaret. Vi kan komma till företaget, eller så kommer ni till vår mottagning på Västmannagatan 9. Observera att det är symtomfri personal som testas. Vill du veta mer kring testning för företag samt hur det kan användas av olika typer av företag?

Kontakta oss så berättar vi mer 08-122 000 20,  info@vegatus.se