Privat läkare i Stockholm

Vegatus läkarmottagning arbetar flera olika läkare med olika specialiteter. Vår målsättning är att du ska få en specialist inom ditt problemområde då du gör våra hälsoundersökningar.

Vad kan du få hjälp med hos vår läkarmottagning

Vegatus arbetar flera olika specialister. Du kan boka tid för hälsoundersökning genom vår växel eller via formuläret till höger.

Vi har specialister knutna till oss inom tex internmedicin, kronisk smärta, ryggproblem mfl. Vi kan även rekommendera läkare med andra typer av specialiteter som endokrinologi, diabetologi, andologi, företagsläkare, kardiologi, psykiatri med mera.

Vad är endokrinologi?

Med endokrinologi menar man läran om hormoner och deras sjukdomar. De kanske vanligaste sjukdomarna som behandlas av endokrinologer är sjukdomar som drabbar sköldkörteln. Denna körtel sitter på halsen framför luftstrupen och alldeles under adamsäpplet. Sköldkörteln utsöndrar ett hormon som kallas thyroxin och som reglerar kroppens ämnesomsättning. Det är vanligt att sköldkörtelvävnaden angrips av kroppens egna immunceller, en s.k. autoimmun sjukdom. När detta sker minskar sköldkörtelns förmåga att producera thyroxin och substansen måste istället ges som en medicin i tablettform.
Detta fungerar ofta bra men inte allt för sällan uppstår det problem under behandlingen som måste hanteras av en endokrinolog. Det finns en brist på endokrinologer så patienter kan få vänta ganska länge innan de kan få träffa denna typ av läkare. Det är också viktigt att det går att upprätta ett gott samarbete mellan patienten och endokrinologen.

Vi kan rekommendera till privat endokrinolog som kan erbjuda tider med kort väntetid, vilket i dag är ovanligt.

Utöver sjukdomar som rör sköldkörteln arbetar endokrinologer som sagt var med sjukdomar som involverar andra hormonsystem. Den antalsmässigt största patientgruppen efter sköldkörtelruppningar är diabetes som ju snabbt blir allt vanligare i alla industrialiserade länder. Diabetes delas upp i 2 typer.

  • Typ 1 är en autoimmun sjukdom och uppstår då kroppens immunsystem angriper de celler i bukspottskörteln som producerar insulin.
  • Typ 2 uppstår när man äter mer socker och kolhydrater än kroppen klarar av. Detta är i dag den vanligaste typen diabetes och antalet ökar hela tiden.

Även här är det givetvis värdefullt för patienter som vill ha ytterligare råd att det finns en endokrinolog och diabetesexpert som man kan få tid hos.
Det finns även i övrigt ett stort antal endokrinologiska sjukdomar och gemensamt för dem är att ”vanliga” läkare ofta har svårt att hantera dem. Om man misstänker en sådan sjukdom är rutinåtgärden att skriva en remiss till en av de endokrinologikliniker som finns på de stora sjukhusen.

Skillnaden mellan en vårdcentral & en privat läkarmottagning

Vårdcentralen är skattefinansierad medan privata läkare inte är det. Det gör att på vårdcentralen betalar du mindre än i helt privat vård.

Vårdcentraler kan ha långa köer. Privatläkare tar sällan emot fler patienter än vad de kan ta emot utan att skapa köer.

Vill du veta mer?

Boka tid för hälsoundersökning på 08-122 000 20 eller mejla info@vegatus.se

Kontakta oss

Vill du veta mer?
Fyll i formuläret nedan.

*” anger obligatoriska fält

Våra hälsoundersökningar