Nytt arbetsår och viktiga nyheter

14 augusti, 2013

 

Hej,

Nu har sommarsemestern passerat och vi har börjat på Vegatus igen. Det känns bra och spännande.

Under slutet av året började det komma in data från patienter som haft förhöjda värden på sitt långtidsblodsocker och som har lagt om sin diet mot LCHF-hållet och det verkar som om de ändringar som dom gjort haft en bra effekt. Detta känns uppmuntrande eftersom Vegatus grundidé är att motverka sjukdomsutveckling och på så sätt slippa få sjukdomar.

Inom detta område har det under våren och sommaren dykt upp en sannolikt mycket viktig nyhet nämligen 5:2 metoden med halvfasta (500-600 kal) 2 dagar i veckar. Konceptet lanserades i ett TV-program och har väckt stor uppmärksamhet. Jag har läst boken som beskriver den vetenskapliga bakgrunden och utförandet och det låter mycket intressant. Jag har själv börjat halvfasta och kommer att beskriva resultatet av detta och andra nyheter i de bloggar som kommer.

Till sist. Det har varit lite tunt med inlägg. Det är klart att det blir lättare att blogga om det kommer svar så om det är någon läsare som tvekar så kan hon veta att alla svar mottas med största tacksamhet.

Hej då för den här gången

Jörgen