5:2 och Aftonbladetstudien

28 oktober, 2013

 

Hej,
Det kan vara tid att berätta lite mer om hur det utvecklar sig på 5:2 fronten. Som de flesta av er säkert märkt så följer Aftonbladet 4 av våra patienter. Man redovisar mycket information och redan nu tycker jag att det verkar som om alla har nytta av det. Själv har jag också börjat och också jag får positiva effekter. Om man försöker sätta in ”den nya flugan” i ett större sammanhang så tycker jag att 5:2 metoden ger en ny dimension och nya möjligheter till till de livsstilsförändringar som måste till om man vill bekämpa den epidemi av diabetes typ 2 som vi upplever för närvarande.

Det är ju inte heller så att det pågår en kamp mellan 5:2, LCHF, GI, Medelhavsmat och motion även om man kan få för sig att det är så om man läser vissa tidningar. Jag är övertygad att man med fördel kan kombinera olika aspekter av de olika metoderna. Det finns också mycket som talat för att man kan vinna ytterligare fördelar om man individanpassar behandlingarna. Fortfarande skall den nya livsstilen innehålla tillräckligt med motion och tillräckligt med kolhydratminskning men det är uppenbart att man kan nå dessa allmänna mål på flera sått.

Om man bara betraktar 5:2 metoden tycker jag att den är viktig och lovande eftersom den innebär ett nytt angreppssätt på diabetesproblemet.

Jörgen