Hälsoundersökning i Stockholm hos Vegatus

Vegatus har sedan starten 2010 erbjudit hälsoundersökningar i Stockholm. Företaget startades av dr Jörgen Boethius som arbetade som neurokirurg på olika sjukhus i Stockholm. Han utvecklade sina tankar om preventiva undersökningar under sin tid på Karolinska sjukhuset i Solna där han bland annat ansvarade för behandlingar med hjälp av gammastrålar.

Bättre resultat med hälsoundersökningar

Poängen med våra hälsoundersökningar och screening är att systematiskt leta efter tecken på allvarliga sjukdomar hos friska individer. Det ger en fördel i och med att eventuella sjukdomar hittas så tidigt som möjligt och behandling kan sättas in redan innan sjukdomen börjat ge symptom.

Genom att leta efter cancer, hjärt-kärlsjukdomar och andra typer av sjukdomar så har vi hittat många tidiga fall och vid flera tillfällen varit avgörande för att våra patienter kommit till behandling i tid.

Det är målet med Vegatus, att hitta sjukdomar så tidigt som möjligt så att det blir enklare att behandla.

Hur går hälsoundersökningar hos Vegatus i Stockholm till?

Vi har en systematisk process och letar efter allvarliga sjukdomar genom läkarundersökning, blodprover, tumörmarkörer och för de som vill helkropps-MR.

Blodproverna analyserar alla organsystem för att undersöka att allting fungerar som det ska. Under det senaste decenniet har forskningen gjort enorma framsteg vad det gäller att hitta tecken på sjukdomar via blodprov.

Vi använder bland annat ett prov som är utvecklat i Stockholm på KI som är ett mer avancerat och bättre test för att hitta prostatacancer. Män med mycket prostatacancer i familjen rekommenderas att komplettera hälsoundersökningen med Stockholm3/Sthlm3, läs mera om det här.

Vi använder tumörmarkörer för att leta efter de vanligaste sorternas cancer. Det är blodprover som vanligen används för att följa upp cancerbehandling. Vi använder dem åt andra hållet, vi följer dem hos friska individer för att se om de stiger. Istället för att följa dem hos cancerpatienter för att säkerställa att det sjunker.

Det viktigaste är dock läkarundersökning och läkarsamtal. Det är i relationen och samspelet med kliniskt erfarna läkare som den mest vitala informationen kommer. Nämligen om hur patienten lever och sköter sig och mår – som påverkar den allra viktigaste faktorn. Vad ska man göra för att det ska bli bättre.

Då vi hittar tecken på sjukdomar så följer vi upp genom att se till att patienten kommer till rätt behandling, bedömning eller utredning. Vi kan sällan göra något åt gamla kända åkommor utan fokuserar på det som framkommer under hälsoundersökningen.

Hälsoundersökning i Stockholm – Enkelt, smidigt och tryggt

Oavsett om du bor i Stockholm eller övriga Sverige och är mån om din hälsa så kan du tryggt vända dig till Vegatus. Till oss kommer patienter från hela landet och även många utlandssvenskar. Kontakta och boka någon av våra hälsoundersökningar. 

Vi hjälper såväl företag med företagshälsovård som privatpersoner från hela Stockholm, Stockholms kommun samt hela Stockholmsregionen med hälsoundersökningar som kan visa på sjukdomar på ett mycket tidigt stadium.

Våra patienter kommer från alla delar av innerstan: Djurgården‎, Gamla stan‎, Gärdet‎, Hammarby Sjöstad, Hjorthagen‎, Kungsholmen‎, Lilla Essingen‎, Långholmen‎, Norra Djurgårdsstaden‎, Norrmalm‎, Reimersholme‎, Riddarholmen‎, Skeppsholmen‎, Stora Essingen‎, Södermalm‎, Vasastan‎, Östermalm

Vi har patienter från alla delar av Mälardalen: Bagarmossen, Bandhagen, Bromma, Enskede, Farsta, Gröndal, Hägersten, Hässelby, Johanneshov, Kista, Liljeholmen, Skärholmen, Tranberg, Ulvsunda, Vällingby, Årsta, Älvsjö, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Nynäshamn, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Södertälje, Upplands Väsby, Tyresö, Täby, Vallentuna, Värmdö

Vanliga frågor rörande våra hälsoundersökningar i Stockholm

Vad ingår vid Vegatus hälsoundersökning Stockholm?

Exakt vad som ingår i en hälsoundersökning Stockholm varierar beroende på typ av hälsoundersökning.

I alla våra hälsoundersökningar så ingår följande punkter:

  • Provtagning
  • Läkarundersökning
  • Läkarsamtal
  • Genomgång av provresultat
  • Uppföljning om vi hittar tecken på sjukdom

Vi gör det enkelt för dig i Stockholm att göra hälsoundersökningar

Vi på Vegatus arbetar för att våra patienter ska bli mer medvetna och få ökad kunskap om sin hälsa och veta vad de kan göra för att förbättra den.

Vårt mål är att upptäcka allvarliga sjukdomar som cancer och hjärt-kärlsjukdomar på ett så tidigt stadium som möjligt med hjälp av hälsoundersökningar. Det blir då både lättare att behandla och förebygga sjukdomar.

Varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av, eller har frågor kring: Hälsoundersökning Stockholm.

Kontakta oss angående företagshälsovård

*” anger obligatoriska fält

Våra paket