Blogg

Välkommen till Vegatus nya blogg! Mitt namn är Sara och jag arbetar som sjuksköterska på Vegatus. Jag har fått den stora äran att ta över stafettpinnen från Jörgen Boethius vars blogg många av er säkert läst. Är du inte bekant med Jörgens blogg rekommenderar jag dig att klicka på denna länk.

 

Jag tog sjuksköterskeexamen från Karolinska Institutet år 2018 och började kort därpå att arbeta inom psykiatrin på en ångest och depressions-avdelning. Min tid inom psykiatrin var väldigt givande på många sätt, men det var många gånger jag funderade över om det fanns något man kunde göra i preventivt syfte för att slippa att människor skulle behöva må så pass dåligt att dem skulle behövde läggas in på en avdelning.

 

Jag insåg att preventiv vård var något som Sverige borde satsa mer på och förstod att det just preventiv vård som jag ville jobba med.

 

Jag har arbetat på Vegatus sedan i mars 2019 och trivs väldigt bra på kliniken. Det allra bästa enligt mig är att jag får vara med på era resor mot ett hälsosamt liv. Förutom våra hälsoundersökningar så är min förhoppning att även denna blogg kan vara ett verktyg som ni kan ha användning av under resans gång. I denna blogg kommer ni att bland annat kunna läsa om dem senaste rönen, frågor som vi ofta får av våra patienter, forskning, intervjuer m.m.

 

Har du något som du gärna skulle vilja se/läsa mer om, får du gärna höra av dig till mig på sara.al-amirri@vegatus.se