Vegatus - Barnhusgatan 20, 111 23 Stockholm
08 - 122 000 20 | info@vegatus.se

Vegatus

Diagnos före symptom

Privat endokrinologi i Stockholm

På Vegatus läkarmottagning arbetar flera olika läkare med olika specialiteter, bland annat endokrinologi. Vår målsättning är att du utöver att få en specialist inom ditt problemområde då du gör våra hälsoundersökningar även ska kunna vända dig till oss för privata läkarbesök hos olika typer av specialister.

Vad kan du få hjälp med hos vår läkarmottagning

På Vegatus arbetar med flera olika specialister. Du kan boka tid för konsultation genom vår växel eller via formuläret till höger.

Vi har specialister knutna till oss inom tex endokrinologi, internmedicin, kardiologi, kronisk smärta, psykiatri, diabetologi, ryggproblem, företagsläkare neurologi mfl.

Problem som vi kan bistå med är bland annat

  • Sköldkörtelrubbningar
  • Kronisk trötthet
  • Vi remitterar vid behov till läkare ansluten till sjukkassan.
     

Vad är endokrinologi?

Med endokrinologi menar man läran om hormoner och deras sjukdomar. De kanske vanligaste sjukdomarna som behandlas av endokrinologer är sjukdomar som drabbar sköldkörteln. Denna körtel sitter på halsen framför luftstrupen och alldeles under adamsäpplet. Sköldkörteln utsöndrar ett hormon som kallas thyroxin och som reglerar kroppens ämnesomsättning. Det är vanligt att sköldkörtelvävnaden angrips av kroppens egna immunceller, en s.k. autoimmun sjukdom. När detta sker minskar sköldkörtelns förmåga att producera thyroxin och substansen måste istället ges som en medicin i tablettform.
Detta fungerar ofta bra men inte allt för sällan uppstår det problem under behandlingen som måste hanteras av en endokrinolog. Det finns en brist på endokrinologer så patienter kan få vänta ganska länge innan de kan få träffa denna typ av läkare. Det är också viktigt att det går att upprätta ett gott samarbete mellan patienten och endokrinologen.

Att vi har turen att en endokrinolog börjar arbeta på Vegatus gör att vi kommer kunna erbjuda tider med kort väntetid hos en kvalificerad endokrinolog vilket i dag är ovanligt.

Utöver sjukdomar som rör sköldkörteln arbetar endokrinologer som sagt var med sjukdomar som involverar andra hormonsystem. Den antalsmässigt största patientgruppen efter sköldkörtelruppni8ngar är diabetes som ju snabbt blir allt vanligare i alla industrialiserade länder. Diabetes delas upp i 2 typer.

  • Typ 1 är en autoimmun sjukdom och uppstår då kroppens immunsystem angriper de celler i bukspottskörteln som producerar insulin.
  • Typ 2 uppstår när man äter mer socker och kolhydrater än kroppen klarar av. Detta är i dag den vanligaste typen diabetes och antalet ökar hela tiden.

Även här är det givetvis värdefullt för patienter som vill ha ytterligare råd att det finns en endokrinolog och diabetesexpert som man kan få tid hos.
Det finns även i övrigt ett stort antal endokrinologiska sjukdomar och gemensamt för dem är att ”vanliga” läkare ofta har svårt att hantera dem. Om man misstänker en sådan sjukdom är rutinåtgärden att skriva en remiss till en av de endokrinologikliniker som finns på de stora sjukhusen.

Det kan ofta vara svårt att få tid där inom rimlig tid så tillgången till en endokrinolog på Vegatus blir en värdefull extra resurs.

 

Skillnaden mellan en vårdcentral & Vegatus

Vårdcentralen är finansierad till stor del av landstinget medan Vegatus inte är det. Det gör att på landstingsanslutna vårdcentraler betalar du mindre än i helt privat vård.

Vårdcentraler kan ha långa köer. Vegatus inte tar emot fler patienter än vad vi kan ta emot utan att skapa köer.

Vegatus är en helt privat läkarmottagning, vilket innebär att vi tyvärr inte kan ta emot remisser och att högkostnadskort inte gäller här.

Hur går det till?

Du ringer till oss och beställer en tid. Vi försöker ordna en tid så fort som möjligt och lite beroende på vilken läkare man behöver gå till så får du tid hos specialist inom en vecka eller två.

Öppettider läkarmottagningen:

Telefonbokningen är öppen kl 9.00 – 15.00

Hur betalar man?

Varje inledande läkarbesök betalas vid besöket antingen med kort eller via faktura.

Priset för endokrinologpaket med långt läkarbesök, prover och uppföljande läkarbesök är 6 000 kronor.

Priset för kortare läkarkonsultation är 1 700 kronor. Detta är en konsultation som är avsedd för patienter som tex redan går på Levaxin och vill diskutera dosering eller liknande typer av kortare frågeställningar. Behöver vi ta nya prover så tillkommer en kostnad på det, vanligen mellan 250-1 000 kronor.

Uppföljande läkarbesök kostar 1 500 kronor.

Vill du veta mer?

Boka tid på 08-122 000 20 eller mejla info@vegatus.se

Kontakta oss

Vill du veta mer?
Fyll i formuläret nedan.

"Det var skönt att det var någon som lyssnade"

 
Kund, september 2013