Vegatus - Barnhusgatan 20, 111 23 Stockholm
08 - 122 000 20 | info@vegatus.se

Vegatus

Diagnos före symptom

Vi söker en ny sjuksköterska till Vegatus

Vikariat för sjuksköterska

Vi söker en stickvan och trevlig sjuksköterska eller undersköterska till vår mottagning på halvtid (arbetstid är mån-fre 8-12). Kontakta oss via växeln för mer information. Tillträde under våren 2017.

 

Till de läkare som kan vara intresserade av att arbeta på Vegatus

 

Hej!

På Vegatus behöver vi nya läkare. Jag tänkte därför berätta lite om oss, vad vi gör och hur vi tänker.

 

Vegatus grundinställning är att vi ska försöka hitta sjukdomar innan de har gett symtom. Vi vill också hitta sjukdomar som är vanligt förekommande och där man kan göra något preventivt.

Den viktigaste sjukdomen i detta sammanhang är sannolikt diabetes typ 2. Vi tar rutinmässigt HbA1c på alla våra patienter. Om vi tycker att HbA1c är på väg uppåt försöker vi få patienten att byta livsstil och diet. Vad det gäller är naturligtvis att få en tillräcklig mängd motion och lägga om dieten så den innehåller mindre mängd kolhydrater och socker och att man i mån av behov kompenserar bortfallet med i första hand fett. Denna typ av diet motsvarar ju i princip den diabeteskost som man gav innan Insulinet upptäcktes även om det naturligtvis inte på något vis är lika sträng.

 

Hittills tycker vi att vi har varit framgångsrika med detta och regeln bland våra patienter är att om man lägger upp kosten på detta sätt och informerar patienten ordentligt kommer det att medföra en ganska kraftig sänkning av HbA1c. Sedan får naturligtvis tiden utvisa i vilken mån detta räcker för att hindra att patienten utvecklar de olika komplikationerna som följer med diabetes 2.

 

Den andra stora sjukdomsgruppen som har stor betydelse både för den enskilda patienten och för folkhälsan är cancer. Där har vi under det senaste året fått möjlighet att utföra magnetkameraundersökningar i preventivt syfte. Vi undersöker friska patienter utan sjukdomsmisstanke och räknar med att kunna upprepa undersökningen ungefär vart tredje eller vart femte år. Undersökningarna utförs i samarbete med Aleris och ligger helt utanför sjukkassesystemet och tar därför inte några resurser från den vanliga sjukvården.

 

Vi försöker även i övrigt att vara pro-aktiva på olika sätt men dessa två sjukdomsgrupper är naturligtvis de viktigaste för oss. Det kan tyckas att det ska bli långtråkigt att oftast undersöka friska människor men samtidigt så är det min uppfattning att detta i viss mån rör sig om framtidens medicin. Jag tycker att man får en ganska påtaglig känsla av att vara med och utveckla detta, vilket gör att arbetet åtminstone för min del känns roligt och stimulerande.

Jag hoppas att du har möjlighet att komma hit och pröva och tycka detsamma.

 

Jörgen

grundare av Vegatus

 

Intresserad?

Ring till Dr Jörgen Boethius växel 08/122 000 20 eller maila info@vegatus.se

 

Tidigare tjänster som tillsatts är:

En legitimerad sjuksköterska som vill arbeta med provtagning

Sekreterare eller läkarsekreterare med vana av att skriva från diktat

Intitativtagande sekreterare till vår VD

Säljare med eget driv och vana av företagsförsäljning

En legitimerad sjuksköterska som vill arbeta med provtagning och administration

Frågor?

Kontakta Victoria Boëthius 08- 122 000 22 eller maila info@vegatus.se